Bachbloesem

bach bloesem

Deze therapie ontleent zijn naam aan de ontdekker Dr. Edward Bach, geboren in 1866 in Mosseley bij Birmingham en overleden in 1936 in Sotwell bij Wallingford in Berkshire, in een klein huisje, Mount Vernon genaamd. Daar is nog steeds het Bachcentrum gevestigd. Hij was gedurende 20 jaar in Londen werkzaam als arts, homeopaat, bacterioloog. Mede door intensieve studie, zijn helderziendheid en door zijn groot inlevingsvermogen, kwam hij tot de ontdekking dat de oorzaak van ziekte niet zozeer moest worden gezocht in de vele uitingen van fysieke symptomen maar eerder in de negatieve psychische gesteldheden waaraan de mens kan lijden..

Er zijn 38 remedies van wilde bloemen en planten gemaakt en die zijn vernoemd naar de Engelse ontdekker Dr. Edward Bach (1886-1936). Dr. Edward Bach was arts en later ook bacterioloog en had vanaf 1915 een praktijk in Londen. Bach geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond en was daarom ook homeopaat.
Hij merkte dat de ochtenddauw op een plant de helende krachten van die hele plant bevatte. Omdat deze dauw moeilijk voor grotere doses gebruikt kon worden, ontwikkelde hij de zonnemethode.
De Bach-bloesemtherapie is een zegen voor iedereen. Ze zijn veilig voor baby’s, kinderen en zelfs dieren! Echt iedereen is erbij gebaat. De Bach-remedies zijn eenvoudig, veelzijdig en effectief ook in samenhang met andere therapieën. zijn redenering is dus: door mensen emotioneel en geestelijk evenwichtig, positief en gelukkig te maken, zullen automatisch na een tijd ook hun kwalen verdwijnen, omdat deze slechts gevolgen zijn.

Vandaag de dag worden de moeder-essences volgens de oorspronkelijke methodes en eisen van Dr. Bach zelf geproduceerd. Het is derhalve van belang voor de therapie dat men gebruikt maakt van de Bach-bloesemremedies die volgens de allerhoogste normen worden geproduceerd. De Bach-bloesemtherapie is een zegen voor iedereen. Ze zijn veilig voor baby’s, kinderen en zelfs dieren! Echt iedereen is erbij gebaat. De Bach-remedies zijn eenvoudig, veelzijdig en effectief ook in samenhang met andere therapieën.
Dr. Edward Bach had een grote gevoeligheid ontwikkeld naar lichaam en geest. Zodra hij bvb. zijn hand boven een bloeiende plant hield kon hij de taal of boodschap van deze bloem verstaan en de eigenschappen welke door de bloem versterkt werden in zichzelf waarnemen. Vaak leed hij zelf aan een negatieve gemoedsgesteldheid, voordat hij een specifieke bloem vond. Zodra hij echter de juiste bloem gevonden had, verdween deze negatieve stemming en maakte plaats voor een inzicht hoe dit alles was ontstaan. zijn rust en evenwicht kwamen dan weer snel terug en ook de eventuele lichamelijke klacht begon zich te herstellen. zijn redenering was dus: door mensen emotioneel en geestelijk evenwichtig, positief en gelukkig te maken, zullen automatisch na een tijd ook hun kwalen verdwijnen, omdat deze slechts gevolgen zijn.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *